Workshoppens elementer
En gruppe workshop med formålet at skabe troen hos den unge selv og gøre dem uddannelses- og aktivitetsparate. Workshoppen danner ramme for 4-5 unge ad gangen pr. forløb.
4 sammenhængende dage, á 6 timer dagligt.
Opfølgning 1 gang ugentligt i 3 måneder i samlet gruppe.
Opfølgning i gruppe og individuelt, hver 14. dag i 6 måneder.
Kontakt os på mail: gruppeworkshop@outlook.dk
Målgruppen
Ikke uddannelsesparate
Unge uden de rette redskaber, som sidder fast i ikke, at kunne motivere sig selv i den rette retning i form af mål og drømme.
Ikke aktivitetsparate
Unge med angst, lavt selvværd, depression, og andre tilsvarende udfordringer som ikke passer ind i systemets nuværende placeringer.
Kompetencerne bag workshoppen
Pernille Bengtsen, 49 år
Oprindelig uddannet indenfor sundhedssektoren og med hendes store passion for arbejdet med børn og unge mennesker, kastede hun sig ud akademisk med en ungdomspædagog uddannelse, chok traume terapi, kranio sakral terapi m.fl. hvor arbejdet med børn og de unge mennesker, gennem opholdssteder og mentor tilknytning, blev ganske centralt.
En del af arbejdet var bl.a. at behandle dem, udvikle og rykke dem og deres grænser og lyst til livet og siden gøre dem uddannelsesparate. Hun har ligeledes arbejdet som familieplejer i 11 år.
Hendes seneste uddannelse er som kostvejleder, sundhedscoach og spise og adfærdspsykologi samt en Masterclass uddannelse som NLP practitioner.
Karina Rieper, 36 år
Uddannet pædagog, hvor målgruppen har været børn indenfor både normal- og specialområdet. Her har centrale dele af arbejdet været at møde det enkelte barn ud i dets perspektiv, skabe tillid og arbejde med en anerkendende tilgang, for at skabe et solidt udviklingsfundament til nærmeste udviklingszone.
Arbejdets centrale kerne har bygget på den enkeltes egen kropsbevidsthed, kunne rykke med grænser og vane/adfærdsændring i socialt samspil med andre børn og voksne. Herudover har hun 11 års personlig erfaring, som barn og ung i plejefamilie/opholdssteds forløb og på døgninstitution, hvor egen forståelse, udvikling, tiltro, tilknytning og mod på livet har været rammen for livsprocessen.
Hendes seneste uddannelse som skyggevejleder og coach, med fokus på skyggesider er yderligere grundlag og drive for arbejdet og udvikling med unge og deres fremtid.
Historien om Helena
Før
Helena var anbragt på skolehjem og opholdssted fra hendes 13. år, hvor der blev konstateret at hun var frontallap skadet og fik diagnosen ADHD. Man mente ikke, at hun kunne tage en uddannelse eller komme ud og klare sig selv i livet. Hun flytter hjem til sin mor som 16 ½ årig igen.
Efter
Pernille blev kontaktperson for hende. Det arbejde Pernille gjorde sammen med Helena, medførte at Helena den dag i dag, har gennemført en HG og HF og er færdig uddannet social og sundhedsassistent. Hun er nu fastansat som social og sundhedsassistent.
© 2023 Velvære på en alternativ måde, CVR: 32739741